055 - 843 02 50
[email protected]
Diensten
Diensten

LED Verlichting

LED verlichting wordt steeds populairder. Dat is niet zo verwonderlijk, want het biedt het talloze mogelijkheden voor verschillende lichttoepassingen. Maar wat is LED verlichting nu eigenlijk? En wat zijn de voordelen ten opzichte van traditionele verlichting? DGI Installaties vertelt u hier graag wat meer over.

Wat is LED verlichting?

‘LED’ is een afkorting van Light Emitting Diode, oftewel Licht Uitstralende Diode. Het is in feite een elektronisch component – ook wel een halfgeleider genoemd - dat direct oplicht zodra er in de juiste richting stroom doorheen wordt gestuurd. In eenvoudige taal gaat het om een elektronische lichtbron die, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een ouderwetse gloeilamp, geen gebruik maakt van verbranding.

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

LED verlichting gaat aanzienlijk langer mee dan gewone verlichting; de levensduur is gemiddeld zo’n 50.000 branduren. Ook kunnen LED lampen prima tegen een stootje. Hierdoor hoeven de lampen veel minder vaak vervangen te worden. Daar komt bij dat LED veel efficiënter met energie omgaat. LED verlichting is dus een duurzame en milieuvriendelijke oplossing.

Een ander voordeel ten opzichte van traditionele verlichting, is dat vaak in- en uitschakelen geen negatieve invloed heeft op de levensduur van de LED lamp. LED lampen zijn daardoor ook bijzonder geschikt voor bewegingssensoren en lichtsensoren. Ook is het mogelijk om LED lampen zonder verlies van efficiëntie te dimmen.

Welke kleuren LED verlichting zijn er?

De kleur die LED verlichting uitzend wordt bepaald door het halfgeleider-materiaal waaruit de LED opgebouwd is, alsmede de spanning die door de diode heen loopt. Waar de keuze in kleuren een aantal jaar geleden nog vrij beperkt was, is het inmiddels mogelijk om elke kleur te creëren. Geeft u bijvoorbeeld de voorkeur aan een normale witte verlichting, dan kunt u kiezen tussen neutraal wit, koel wit, warm wit en extra warm wit. Ook daglicht kan worden nagebootst met LED verlichting. Er zijn LED lampen verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog!

Ja, ik wil meer weten over LED verlichting!

Wilt u graag meer weten met betrekking tot de mogelijkheden van LED verlichting? Of wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen voor het plaatsen van LED verlichting in uw woning of bedrijfspand? Neem dan contact op met DGI Installaties in Apeldoorn. We helpen u graag verder!

 

Informatie aanvraag: led verlichting