055 - 843 02 50
[email protected]
Diensten
Diensten

Meterkasten

Heeft u nog een oude meterkast en overweegt u deze te laten vervangen, bijvoorbeeld tijdens het verbouwen of renoveren van uw woning? DGI Installaties is gespecialiseerd in meterkasten vervangen en is u hierbij graag van dienst!

Wanneer moet ik mijn meterkast vervangen?

Met name in oudere woning zijn vaak ook nog oude, minimaal uitgevoerde meterkasten te vinden, de zogeheten ‘3-groepenkasten.’ Vroeger waren deze ruim voldoende voor het gemiddelde huishouden. Maar tegenwoordig maken we van veel meer elektrische apparaten gebruik. Hierbij kunt u denken aan keramische kookplaten of inductie kookplaten, combimagnetrons, wasdrogers en vaatwassers. Of wat dacht u van een infrarood sauna? Deze apparaten vergen aanzienlijk meer capaciteit van de meterkast. Hoe meer elektrische apparaten u heeft, hoe groter de kans dat groepen overbelast raken. Ook kan het zijn dat er te veel apparaten op één groep staan, waardoor u wellicht niet alle apparaten tegelijk kunt gebruiken. De veiligheid loopt achter op de hedendaagse mogelijkheden en wetgeving, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het aantal groepen dat u in uw meterkast nodig heeft, is afhankelijk van het aantal ruimtes in uw woning, de stroombehoefte en het aantal grootverbruikers dat u in huis heeft. Moderne woningen worden tegenwoordig dan voorzien van een meterkast die al snel 7 tot 9 groepen heeft. Is uw meterkast verouderd, dan is het vervangen van de meterkast zeker aan te raden.

Offerte aanvragen voor een meterkast?

Voor welke werkzaamheden kan ik DGI Installaties inschakelen?

Wanneer het aankomt op meterkasten vervangen, dan kan DGI Installaties onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Het uitwerken van een ontwerp voor een nieuwe meterkast;
  • Het vervangen van de oude installatie en het plaatsen van een nieuwe groepenkast;
  • Het monteren van een hoofdschakelaar in de installatie;
  • Het monteren van een aardleiding en/of een aardlekschakelaar;
  • Het aanleveren en plaatsen van schakelklokken voor het aansturen van apparatuur.

Goed om te weten: Wanneer u extra groepen laat maken in de groepenkast, heeft u vaak ook een
verzwaring van uw groepenkast nodig. De 1-fase aansluiting moet dan verzwaard worden
naar een 3-fasen aansluiting, zodat u over een 380 volt toepassing beschikt. Hierdoor wordt de belasting beter verdeeld.

Ja, ik wil meer informatie over meterkasten vervangen!

Wilt u graag meer weten over meterkasten vervangen, renoveren en uitbreiden? Neemt u dan contact op met DGI Installaties in Apeldoorn. Uiteraard is het ook mogelijk om direct een vrijblijvende offerte aan te vragen!

Informatie aanvraag: meterkasten